Mikoala® Hi4 hoofdkussen

Het Hi4 Pillow® is ontwikkeld in de praktijk. Als fysiotherapeut en manueel therapeut specialiseerde Jan Willem Elkhuizen zich in hoofdpijn-vanuit-de-nek. Hij paste de hoofdkussens van zijn patiënten aan en kreeg steeds meer inzicht in het effect daarvan. Samen met industrieel ontwerper Rick Blom zijn alle wensen en ideeën uitgewerkt tot een driedimensionaal gevormd hoofdkussen met een aantal unieke eigenschappen.


lwreacties2

terug naar 'Home'I In hoogte verstelbaar

Het Hi4 Deluxe kussen kan op eenvoudige wijze versteld worden in 8 standen. Het bovenste deel van het kussen blijft in alle standen gelijk, waardoor het contactoppervlak ook gelijk blijft. Aan de onderzijde worden losse delen toegevoegd met behulp van een innovatieve, verstelbare hoes.


Hoogte verstelbaar  


Het Hi4 hoofdkussen in 8 verschillende hoogten


Dat het kussen verstelbaar is, heeft een aantal belangrijke voordelen. De hoogte is optimaal aan te passen aan:

- De hardheid van het matras
- De favoriete slaaphouding
- Veranderende omstandigheden, bijvoorbeeld op vakantie.

Bepaal eenvoudig de juiste hoogteII Gelijkmatige ondersteuning door unieke vormgeving

Het kussen heeft een unieke driedimensionale vorm. De vorm van het kussen sluit precies aan bij de vorm van de nek en het hoofd. De neksteun is smal en vult precies de ruimte op onder de nek. Naar achteren toe maakt het kussen een curve die aansluit bij de contouren van het hoofd.


Gelijkmatige ondersteuning


Het Hi4 hoofdkussen met de juiste ondersteuning van de nek

hi4 hoofdkussenDe hoogte van het kussen is aan de zijkanten lager dan in het midden. Daardoor wordt het hoofd minder tegengehouden als u iets naar voren draait met de romp (minder draaiing in de nek). Het gevolg is tevens dat een vrije ademhaling mogelijk blijft, ook als je wat naar voren gedraaid ligt.

        

Het kussen is aan de voorzijde licht gekromd. Hierdoor loopt de neksteun grotendeels onder de kin langs en heeft u geen last van druk op de wang wanneer u op de zij ligt.


Een ander voordeel is dat als het lichaam een beetje opschuift, de houding op het kussen toch goed blijft. Daarnaast sluit het kussen beter dan een recht kussen aan bij de schouders als u op de rug ligt.III Vochtregulatie en topkwaliteit materialen

Het Hi4 pillow is gemaakt van comfortabel zacht traagschuim dat ook relatief zacht blijft bij een lage omgevingstemperatuur (andere traagschuimkussens worden vaak onaangenaam hard). Het traagschuim, ook wel 'Nasa-schuim' genoemd, heeft goede drukverdelende eigenschappen.


Vochtregulatie en zachte ondersteuning

Het Hi4 pillow met vochtregulatie

        Hi4 pillow sluit goed aan bij nek


In de toplaag van het Hi4 pillow zijn geulen aangebracht. Geulen zijn goed voor de vochtregulatie. Eventueel aanwezig vocht komt in de geulen, maar niet in de kern van het kussen (gesloten celstructuur). Door een oppervlakkige luchtstroom verdampt het vocht weer. De geulen zorgen tevens voor een zachte bovenlaag, wat het comfort vergroot.

De hoes is comfortabel zacht, vochtabsorberend, non-allergeen, afneembaar en wasbaar. Eerste klas velours, bestaande uit 75% katoen en 25% polyester.Hi4 Kids hoofdkussen

De Hi4kids is speciaal ontworpen en geschikt voor kinderen van 2-15 jr. Hét is het ideale meegroei-kussen voor kinderen.

Netals het concept van de Hi4 is de Hi4kids:

- makkelijk verstelbaar in 4 hoogten 
- neksteun sluit perfect aan bij de nek, in zijlig én ruglig
- ventilatiegleuven, tevens zorgend voor een zachtere toplaag
- zacht, 1e klas traagschuim: voor maximaal comfort.
Bepaal de juiste hoogte van het Hi4Deluxe pillow

De juiste hoogte bepaalt u in uw eigen bed:


1. Ga liggen in de meest voorkomende slaaphouding, meestal is dat op de zij. Gebruik het Mikoala lichaamskussen of een gewoon kussen tussen de knieën om te voorkomen dat u te snel van de zij wegdraait.

2. Het hoofd en de nek moeten in één lijn liggen met de rug. Dit kunt u zelf het beste voelen, maar soms kan het helpen om een ander even te laten kijken of u recht ligt.

3. Kussen te laag of te hoog? -> pas de hoogte van het kussen aan. Voeg een deel toe om het kussen te verhogen of haal een deel eruit om het kussen te verlagen. Let op: Een kussen wordt vaak te hoog gekozen, zeker door mensen die dat al gewend zijn.


Onze kussens

 Lekker én goed slapen
 Waardering 4.9/5 sterren  
 

 Op basis van 231 recensies


Ervaringen van klanten

Hi4 Deluxe + Body Pillow

Hi4 Deluxe + Body Pillow

Na heel veel jaren zoeken en aanschaf van ontelbare kussens die niet werkten zijn jullie kussens de eersten die voor mij werken. Ik ben er echt heel blij mee! ...

Manon Verweij 13-10-2018

Hi4 Deluxe + Body Pillow

Hi4 Deluxe + Body Pillow

Er is een probleem ‘morgens ik slaap heel lang uit!!!!! Bedankt voor dit heerlijke slaap comfort ...

Henny van Gemert 11-10-2018

Hi4 Deluxe + Body Pillow

Hi4 Deluxe + Body Pillow

Goede informatie op de website en snelle levering van de producten. Goede kwaliteit van de producten. ...

A.M.H. Koekkoek 16-09-2018

Hi4 Pillow · Deluxe

Hi4 Pillow · Deluxe

In mijn zoektocht naar een nieuw kussen kwam ik steeds weer hier uit. De combi van de achtergrond en vaardigheden van de ontwikkelaars schiep bij mij vertrouwen. En inderdaad, nooi ...

Ivonne Lagerweij 09-09-2018

Hi4 orthopedisch hoofdkussen | Ligwijzer