Goed slapen en herstellen van hernia


Het herstel van een hernia kost tijd. In alle lamellen is schade ontstaan omdat de scheur dwars door de annulus loopt. Deze schade herstelt het beste als de spanningen in de annulus niet hoger zijn dan nodig is. Dat is het geval als de rug in een neutrale stand staat.


De tussenwervelschijf (discus)

Tussenwervelschijf - De discus

De annulus bestaat uit een ring met ongeveer 20 lamellen vol met sterke vezels. Bij een hernia zijn alle lamellen beschadigd. 

Als de slaaphouding of het matras niet optimaal is, hoeft dat normaal gesproken geen probleem te zijn. Maar bij een hernia kan een beetje scheef of gedraaid liggen al snel tot extra klachten leiden en het herstel vertragen. De oplossing


De stand van de rug kan tijdens rusten en slapen worden verbeterd door te liggen op de zij met een bodykussen en te kiezen voor een matras dat goed aansluit bij het lichaam.


1) Een Mikoala Hi4matras dat op maat is ingesteld


mikoala copyright


Hi4matras instelbaar in 3 zones     Himatras bekken recht en zones goed ingesteld
2) Slapen met een Mikoala bodykussen

Goede houding met Hi4 matras - Hi4 en body pillow

Het gebruik van een bodykussen leidt tot een goede stabiele slaaphouding met minder draaiing in de rug en in de nek. Dit is uiterst belangrijk om goed te kunnen herstellen van een hernia.


3) Bij een nekhernia:

Ga ook slapen met een Hi4 Deluxe Pillow en stel het kussen in op de juiste hoogte. Het gebruik van een bodykussen blijft belangrijk en vergroot het effect van het Hi4 Deluxe kussen.


Het Hi4 matras en de kussens zijn te zien, te testen en te bestellen bij de dealers van Ligwijzer. 

Naast het aanpassen van de slaaphouding en het matras zijn er meer mogelijkheden om het herstel te bevorderen: klik op preventie en prognoseAanbieding Hi4 Deluxe kussen en een bodykussen:


Alle belangrijke gewrichten liggen in een neutrale stand:

 • Nek
 • Schouders
 • Rug
 • Bekken
 • Heupen
 • Knieën


Het lichaam kan zo optimaal herstellen van de belastingen van overdag. Slaapt u nog niet met een Hi4 Deluxe kussen en een bodykussen?

Probeer het dan zonder risico uit. Niet goed, geld terug. Proefperiode maar liefst 6 weken!

     Klik voor € 15 korting op:  


     NB: Het is het belangrijk om het Hi4 kussen te gebruiken in combinatie met het bodykussen. Dat leidt tot een goede en stabiele slaaphouding.

     Onze kussens

      Lekker én goed slapen
      Waardering 4.9/5 sterren  
      

      Op basis van 250 recensies


     Goed slapen en herstellen van hernia