Goed slapen en herstellen van hernia

Het herstel van een hernia kost tijd. In alle lamellen is schade ontstaan omdat de scheur dwars door de annulus loopt. Deze schade herstelt het beste als de spanningen in de annulus niet hoger zijn dan nodig is. Dat is het geval als de rug- en nekwervels in een neutrale stand staan.


De tussenwervelschijf (discus)

Tussenwervelschijf - De discus

De annulus bestaat uit een ring met ongeveer 20 lamellen vol met sterke vezels. Bij een hernia zijn alle lamellen beschadigd. 

Als de slaaphouding niet optimaal is, hoeft dat bij mensen zonder klachten geen probleem te zijn. Maar bij mensen met een hernia kan een beetje scheef of gedraaid liggen al snel tot extra klachten leiden en het herstel vertragen. 


De oplossing

De stand van de rug en nek kunnen tijdens het slapen worden verbeterd door te liggen op de zij met een lichaamskussen en een in hoogte verstelbaar hoofdkussen met neksteun. Daarnaast is het goed om te kiezen voor een matras dat goed aansluit bij het lichaam.


1) Slapen met een lichaamskussen

Goede houding met Hi4 matras - Hi4 en body pillow


Het gebruik van het Mikoala Body Pillow leidt tot een goede stabiele slaaphouding met minder draaiing in de rug en in de nek. Dit is uiterst belangrijk om goed te kunnen herstellen van een hernia. Het lichaamskussen zorgt ervoor dat je niet half gedraaid op de buik gaat liggen, wat zorgt voor spanning in de rug- en nekwervels.


2) Slapen met een in hoogte verstelbaar hoofdkussen

Ga ook slapen met een Hi4 Deluxe Pillow en stel het kussen in op de juiste hoogte. Door de neksteun wordt de nek gelijkmatig ondersteund en staat deze in een neutrale stand.

Verschil wel of geen neksteun


3) Een goed matras dat op maat is ingesteld

Het Hi4 matras en de kussens zijn te zien, te testen en te bestellen bij de dealers van Ligwijzer. 

Naast het aanpassen van de slaaphouding en het matras zijn er meer mogelijkheden om het herstel te bevorderen: klik op preventie en prognose


Aanbieding Hi4 Deluxe kussen en een bodykussen:


Alle belangrijke gewrichten liggen in een neutrale stand:

 • Nek
 • Schouders
 • Rug
 • Bekken
 • Heupen
 • Knieën


Het lichaam kan zo optimaal herstellen van de belastingen van overdag. Slaapt u nog niet met een Hi4 Deluxe kussen en een bodykussen?

Probeer het dan zonder risico uit. Niet goed, geld terug. Proefperiode maar liefst 6 weken!

     Klik voor € 15 korting op:  


     NB: Het is het belangrijk om het Hi4 kussen te gebruiken in combinatie met het bodykussen. Dat leidt tot een goede en stabiele slaaphouding.

     Aanbevolen kussens

     Mikoala Hi4 Deluxe Pillow

     Mikoala Hi4 Deluxe Pillow

     € 124,85€ 119,90

     Hi4 Deluxe + Body Pillow

     Hi4 Deluxe + Body Pillow

     € 194,80€ 179,85

     Product reviews

     "Als oefentherapeut beveel ik het kussen regelmatig aan mijn patiënten aan"

     AMJW Vorstenbosch - 16-06-2018

     4.9 / 5 sterren

     276 beoordelingen

     Shop reviews

     Goed slapen en herstellen van hernia