Hoofdkussen

Een goed hoofdkussen zorgt voor de juiste ondersteuning van je nek en je hoofd. Dit kan nek- en hoofdpijn voorkomen en bijdragen aan een goede nachtrust. 

Een goed hoofdkussen moet aan diverse eisen voldoen:

  • Verstelbaar in hoogte
  • Aansluiten bij nek en hoofd
  • Gemaakt van de beste materialen
  • Juiste formaat


1. Het hoofdkussen moet in hoogte verstelbaar zijn

Als het kussen de juiste hoogte heeft, ligt je hoofd in lijn met de romp en zijn er geen zijwaartse krommingen. De nek ligt recht en ontspannen. Deze kan optimaal herstellen van de belasting van de overdag. De juiste hoogte verschilt per persoon, want deze is afhankelijk van onder meer:

  • Breedte schouders
  • Slaaphouding
  • Hardheid matras
  • Hardheid kussen
Een hoofdkussen kun je het beste uitproberen op verschillende hoogtes in je eigen bed. Zo kun je bepalen welke hoogte voor jou het beste is. Dat kan echter alleen als het kussen in hoogte verstelbaar is. Een bijkomend voordeel daarvan is dat de hoogte aangepast kan worden als de omstandigheden veranderen, bijvoorbeeld op vakantie of als je een nieuw matras krijgt.2. De vorm moet aansluiten bij de nek en het hoofd

Het kussen moet de contouren van de nek en het hoofd volgen, zodat er geen piekdrukken ontstaan en het hoofd recht ligt. Voor een goede ondersteuning van de nek is het noodzakelijk dat het kussen voorzien is van een goede neksteun. Bij veel kussens ontbreekt deze of is die te breed. Dit ligt niet prettig en leidt tot spanningen in de nek.
3. Het moet van de juiste materialen gemaakt zijn

Het materiaal waar een kussen van gemaakt is moet goede steun geven maar mag niet hard aanvoelen. Tevens moet het vormvast zijn, zodat het kussen de hele nacht de juiste steun geeft. Eventueel aanwezig vocht mag niet te ver naar binnen dringen omdat het dan niet kan verdampen en schade aanricht.
Vanwege de uitstekende drukverdelende eigenschappen geniet traagschuim, ook wel Nasa-schuim genoemd, de voorkeur. Dit kan echter nogal temperatuurgevoelig zijn, waardoor het in de winter onaangenaam hard kan worden en de nek niet meer correct ondersteund wordt. 
Het juiste materiaal is daarom een type traagschuim dat niet erg temperatuurgevoelig is. Dat zorgt voor een goede drukverdeling en goede steun, is vormvast, en voelt het hele jaar comfortabel aan.
Wil je meer weten over de voor- en nadelen van de verschillende materialen? Kijk op onze pagina over materialen.


4.  Het formaat moet goed zijn

Veel hoofdkussens zijn zo breed dat de wang teveel tegendruk ondervindt van het kussen als je op de zij ligt. Dit kan leiden tot te veel draaiing in de nek en kan een vrije ademhaling bemoeilijken. Een te klein kussen is echter ook niet goed, dan moet je het kussen ‘s nachts zijwaarts verplaatsen als je je omdraait.


Het perfecte hoofdkussen

In onze webshop vind je het Hi4 Deluxe Pillow van Mikoala. Dit hoofdkussen is in 8 hoogten verstelbaar, sluit perfect aan bij nek en hoofd en is gemaakt van goede kwaliteit traagschuim. Het kussen is ontworpen door bewegingswetenschapper Jan Willem Elkhuizen en industrieel ontwerper Rick Blom in samenwerking met fysiotherapeuten en patiënten. Hierbij is rekening gehouden met alle bovenstaande ontwerpeisen.

Voor de allerbeste slaaphouding en ondersteuning combineer je het Hi4 Deluxe kussen met het Mikoala Body Pillow. Dit lichaamskussen zorgt dat je beter op de zij blijft liggen en dan is ook de werking van het Hi4 Pillow optimaal. Bestel de combinatie met hoofdkussen en lichaamskussen met een mooie korting in onze webshop.

Bekijk meer over

Aanbevolen kussens

Mikoala Hi4 Deluxe Pillow - Orthopedisch hoofdkussen

Mikoala Hi4 Deluxe Pillow..

Hét ideale hoofdkussen voor iedereen'Uiterlijke eenvoud en innerlijk vernuft!'In acht hoogten verstelbaarPerfecte aansluiting bij de nek en het hoofdVochtregula..

€ 114,90 € 129,90 Excl. BTW: € 94,96

Mikoala Body Pillow in comforthoes + katoenen sloop

Mikoala Body Pillow in co..

Het optimale lichaamskussen Het Mikoala Body Pillow helpt u een goede slaaphouding in te nemen en te handhaven.  De afmetingen en het materiaal z..

€ 49,95 € 64,90 Excl. BTW: € 41,28

Hi4 Deluxe + Body Pillow

Hi4 Deluxe + Body Pillow..

Combi-set: Hi4 Deluxe + Mikoala BodyHi4 Deluxe Pillow:- Makkelijk in 8 hoogten verstelbaar- In luxe velours comforthoes (afneembaar en wasbaar)- ..

€ 164,85 € 194,80 Excl. BTW: € 136,24

Onze kussens

 Lekker én goed slapen
 Waardering 4.9/5 sterren  
 

 Op basis van 253 recensies


Ervaringen van klanten

Mikoala Hi4 Deluxe Pillow - Orthopedisch hoofdkussen

Mikoala Hi4 Deluxe Pillo..

Zeer goed. Een prima product, doet wat er beweerd wordt, ik ben zeer tevreden, geen rugpijn meer, geweldig. ...

R. Krooder 02-07-2019

Hi4 Deluxe + Body Pillow

Hi4 Deluxe + Body Pillow..

Eindelijk klopt het verhaal bij het product! Geweldig, sinds de aanschaf geen dagelijkse ochtend hoofdpijn, geen schoude ...

E. Horen 25-06-2019

Mikoala Body Pillow in comforthoes + katoenen sloop

Mikoala Body Pillow in c..

Duidelijke informatie, prima kussen en verpakking en snelle levering ...

Lucienne Sterenborg 05-06-2019

Mikoala Body Pillow in comforthoes + katoenen sloop

Mikoala Body Pillow in c..

Perfecte body pillow ! ...

Heylen Geel 03-06-2019

Hoofdkussen | Ligwijzer