Kussens | Pijnvrij slapen

Pijnvrij slapen met deze kussens

Door met de juiste kussens te slapen, zorg je ervoor dat je in een ontspannen houding ligt en er geen spanning ontstaat in je rug en je nek. Hierdoor slaap je beter en kunnen lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, nek- en rugklachten, verminderen of voorkomen worden. Op deze pagina leggen we je uit waarom niet alleen een goed hoofdkussen belangrijk is voor een gezonde nachtrust, maar óók een lichaamskussen.

Ontspannen slaaphouding

Je nek en rug moeten ’s nachts herstellen van de belasting van overdag. Als deze ’s nachts niet in een ontspannen positie liggen, kun je er klachten van krijgen. De meest ontspannen slaaphouding is de zijligging in combinatie met een lichaamskussen en een goed hoofdkussen. Dit zorgt voor een ontspannen stand van je nek en je rug. Lees meer over goede en slechte lighoudingen op de pagina over slaaphouding.

goede slaaphouding mikoala lichaamskussen en hoofdkussen

Hoofdkussen

Een goed hoofdkussen is erg belangrijk, de nek en het hoofd moeten gelijkmatig ondersteund worden. Let bij het uitzoeken van een hoofdkussen op de volgende eigenschappen:

  • Geeft het kussen voldoende neksteun?
  • Sluit het kussen goed aan bij zowel de nek als het hoofd?
  • Is het kussen in hoogte verstelbaar?
  • Is het kussen gemaakt van de juiste materialen?

Op de pagina over hoofdkussens geven we meer informatie over waar een hoofdkussen aan moet voldoen om de nek en het hoofd optimaal te ondersteunen.

Lichaamskussen

Een goed hoofdkussen is niet voldoende, de slaaphouding moet ook goed zijn. Dit kun je bereiken met een lichaamskussen, ook wel body pillow genoemd. Deze kan er in verschillende slaaphoudingen voor zorgen dat de spanningen in de wervelkolom minimaal zijn en je uitgerust wakker wordt zonder klachten. Op de pagina over lichaamskussens lees je meer over de ondersteuning die een body pillow geeft in verschillende slaaphoudingen en geven we je tips voor het gebruik ervan.

goede slaaphouding mikoala lichaamskussen en hoofdkussen


Aanbevolen kussens

Mikoala Hi4 Deluxe Pillow

Mikoala Hi4 Deluxe Pillow

€ 124,85€ 119,90

Hi4 Deluxe + Body Pillow

Hi4 Deluxe + Body Pillow

€ 194,80€ 179,85

Product reviews

"Als oefentherapeut beveel ik het kussen regelmatig aan mijn patiënten aan"

AMJW Vorstenbosch - 16-06-2018

4.9 / 5 sterren

276 beoordelingen

Shop reviews

Kussens | Pijnvrij slapen