Google eTown uitreiking

The Boston Consulting Group onderzocht welke Nederlandse gemeenten het potentieel van internet voor de economie het best benutten.

Leeuwarden, 29 mei 2013 - Vandaag heeft Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland, de Google eTown Award overhandigd aan Locoburgemeester Deinum van de gemeente Leeuwarden in het bijzijn van lokale politici en diverse ondernemersverenigingen.

Leeuwarden is één van de twaalf Nederlandse gemeenten die de economische kansen van het internet het beste benutten in hun provincie. Dit blijkt uit een inventarisatie uitgevoerd door The Boston Consulting Group (BCG) in opdracht van Google. De gemeente Wijchen (Gelderland) is uitgeroepen tot de landelijke winnaar. BCG en Google hebben eerder onderzoek gedaan naar de impact van het internet op de economie in Nederland. Het onderzoek leidde tot een vervolgvraag over de online kracht van lokale bedrijven. Dit is nu per gemeente geïnventariseerd op basis van het aantal aanwezige online winkels aangesloten bij belangenvereniging Thuiswinkel.org, het aantal bedrijven dat online adverteert met Google AdWords, het aantal bij SIDN geregistreerde internet-domeinnamen en de gemiddelde up- en downloadsnelheid per gemeente.

eTown


Op de foto:
Freek Pasveer
Locoburgemeester Henk Deinum
Gerard Duursma
Baukje de Vries (de dame)
Jan Willem Elkhuizen
Pim van der Feltz

Locoburgemeester Deinum: "Als gemeente Leeuwarden proberen we in dienst te staan van de ondernemers. Ik ben dan ook trots Locoburgemeester te mogen zijn van zo’n ondernemende gemeente als Leeuwarden en deze Google eTown Award in ontvangst te mogen nemen. Deze award is een bevestiging van het innovatievermogen van de lokale ondernemers in onze gemeente.

Een succesvolle ondernemer uit Leeuwarden die de kracht van het internet ten volle benut, is Jan Willem Elkhuizen, bewegingswetenschapper en voormalig fysiotherapeut. Via de website Ligwijzer.nl verkoopt hij samen met industrieel ontwerper Rick Blom zelf ontworpen hoofdkussens en matrassen.

“Zonder internet, geen Ligwijzer.nl”, zegt Jan Willem. “Rick is geëmigreerd naar Australië en we hebben daarom dagelijks contact over de digitale snelweg. Goed slapen behoeft een goede uitleg en die kunnen we op onze website prima geven. Bij verkoop via winkels hebben we daar geen grip op en daarom doen we het liever zelf via Ligwijzer.nl." Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland: “Het beter benutten van het internet biedt individuele ondernemers meer kansen en draagt bij aan een sneller herstel van de Nederlandse economie. Elke regio in Nederland kan daarbij een rol spelen. De eTown-gemeenten zijn het bewijs dat je als ondernemer niet in de traditionele, economisch sterke regio’s, zoals de Randstad, gevestigd hoeft te zijn om succes te hebben."Ervaar de voordelen van slapen met een Hi4 hoofdkussen en Mikoala lichaamskussen. U kunt deze kussens 6 weken uitproberen bij bestelling in onze webshop
 • Body kussen en Hi4 Deluxe Pillow® hoofdkussen 
 • Gratis bezorgd in België en Nederland
 • Proeftermijn 6 weken

  Normaal 49,95 + 114,90 = 164,85 euro. Nu slechts € 149,85

  Special  Klik voor € 15 korting op:  


  NB: Het is belangrijk om het Hi4 kussen te gebruiken in combinatie met het bodykussen. Dat leidt tot een goede en stabiele slaaphouding.  Hi4 Het beste en lekkerste hoofdkussen

  Orthopedisch ontwerp * (gepatenteerd)

  • compacte 3D vorm sluit perfect aan op hoofd en nek
  • extra zacht - hoogwaardig Nasa traagschuim met ventilatiekanalen
  • optimale ondersteuning en comfort

  Kussen altijd op maat **

  • unieke verstelbaarheid in hoogte
  • eenvoudig thuis aan te passen aan úw omstandigheden

  Niet goed, geld terug *

  • ervaar zelf de voordelen
  • 6 weken uitproberen

  * Ontworpen na jarenlang onderzoek door industrieel ontwerper en bewegingswetenschapper/fysiotherapeut.
  De Hi4 is compact van formaat in vergelijking met de meeste hoofdkussens:
  Afmetingen 35 x 53 cm; hoogte instelbaar -> neksteun 8 tot 16 cm hoog.


  Voor deze maatvoering is na uitgebreid testen bewust gekozen. Gebleken is dat als men op de zij ligt, men op het compacte kussen sneller aan de rand van het kussen ligt met het gelaat.
  Dat zorgt voor een vrije luchtstroom en minder tegendruk van het kussen tegen de kin of wang.
  En dat zorgt voor minder draaiing in de nek. De meeste mensen ervaren hier de voordelen van en zijn erg positief over het verstelbare Hi4 hoofdkussen.
  Lees op op deze website reacties en ervaringen van anderen en bekijk de video's.

  Bent u niet volledig tevreden dan stuurt u binnen 6 weken na aankoopdatum de Hi4 retour. En dan wordt het aankoopbedrag teruggestort op uw rekening.


  ** U kunt het kussen thuis aanpassen aan úw omstandigheden:

  • favoriete slaaphouding
  • hardheid van uw matras
  • persoonlijke voorkeur

  Als uw voorkeur wijzigt, door verandering slaaphouding of ander matras of bed (thuis/op reis) dan past u eenvoudig het kussen aan.


  Mikoala Body Het ideale lichaamskussen

  Ondersteuning slaaphouding

  • ondersteuning in iedere houding
  • voorkomt ongunstige buiklig
  • optimaal comfort, minder spanningen  Juiste formaat

  • volume niet te groot voor goede hanteerbaarheid (110 x 22 x 5-10 cm)


  Niet goed, geld terug *

  • ervaar de Mikoala Body zelf
  • 6 weken uitproberen


  Klik voor € 15 korting op:  
  Ervaringen van klanten

  Hi4 Deluxe + Body Pillow

  Hi4 Deluxe + Body Pillow..

  Eindelijk klopt het verhaal bij het product! Geweldig, sinds de aanschaf geen dagelijkse ochtend hoofdpijn, geen schoude ...

  E. Horen 25-06-2019

  Mikoala Body Pillow in comforthoes + katoenen sloop

  Mikoala Body Pillow in c..

  Duidelijke informatie, prima kussen en verpakking en snelle levering ...

  Lucienne Sterenborg 05-06-2019

  Mikoala Body Pillow in comforthoes + katoenen sloop

  Mikoala Body Pillow in c..

  Perfecte body pillow ! ...

  Heylen Geel 03-06-2019

  Hi4 Deluxe + Body Pillow

  Hi4 Deluxe + Body Pillow..

  Snelle en correcte levering. De kussens zijn fantástisch! ...

  Conny Neuray 31-05-2019

  LigWijzer - Google eTown uitreiking